Снимка БулфотоТурският президент Реджеп Ердоган възнамерява  да замрази споразумението със

...
Снимка БулфотоТурският президент Реджеп Ердоган възнамерява  да замрази споразумението със
Коментари Харесай

Ердоган замразява споразумението със САЩ за сътрудничество

Снимка Булфото

Турският президент Реджеп Ердоган има намерение  да замрази съглашението със Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата и стопанската система, откакто американският държавен глава Джо Байдън призна арменския геноцид в Османската империя, оповестява организация Блумбърг, базирайки се на собствен източник, написа

Според организацията Ердоган има намерение да свика съвещание на кабинета и да гласоподава ответни ограничения след мнението на Байдън.

Пактът за защита е един от основните документи сред двете страни в региона на военното съдействие. Според съглашението Анкара и Вашингтон обменят разследващи данни, организират взаимни учения, а също по този начин дават на американците достъп до авиобази в Турция.

По-рано през днешния ден турският президент Ердоган прикани американския си сътрудник Байдън неотложно да анулира декларацията, с която дефинира като геноцид всеобщите убийства на арменци в Османската империя. Това съобщи Ройтерс, като цитира Ердоган, който акцентира, че този ход носи вреди на двустранните връзки.

В първия си коментар след оповестяването на решенето от Белия дом Ердоган го дефинира като “погрешна стъпка ” и посъветва Съединените щати “да погледнат в огледалото ”, само че все пак турският президент добави, че чака да се отвори нова врата в двустранните връзки и да разиска всички съглашения с  Джо Байдън по време на срещата на върха на НАТО през юни.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР